Sisi rejiminden skandal Afrin açıklaması

Düzenleyen:
Sisi rejiminden skandal Afrin açıklaması

DÜNYA Haberleri

Mısır parlamentosunun Arap dünyasından sorumlu komitesi, Türkiye’nin Afrin'de terör örgütüne yaptığı operasyonuyla ilgili skandal bir açıklamaya imza attı.

Sisi'nin komitesi, açıklamasında Suriye ve Irak'taki Kürtlere yönelik "ırkçı temizlik" uluslararası hukukun ciddi bir ihlali ve iki ülkenin bağımsızlığına karşı saldırganlık olduğu belirtildi.

"ERMENİ HALKININ MARUZ KALDIĞI KATLİAMI HATIRLATIYOR"

Açıklamada, "Bu yeni kitlesel imha bizlere, Birinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'de Ermeni halkının maruz kaldığı katliamı hatırlatıyor" denildi.

Açıklamada ayrıca Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi'nin halen susması ve Türkiye'nin Suriye ve Irak topraklarından çıkmasına yol açacak herhangi bir karar almaktan uzak durmasının üzücü olduğu ifade edildi.

Sisi rejiminden skandal Afrin açıklaması

DARBEDE İNSANLARI KURŞUNA DİZİP, MEYDANLARI ATEŞE VERDİLER

Öte yandan Mısır'da 2013 yılında gerçekleştirilen askerî darbe ile yönetimi ele alan ve sonra göstermelik seçimlerle Cumhurbaşkanlığını ilan eden Sisi, darbe sırasında akıl almaz bir vahşet ortaya koymuştu. Sisi'nin emrindeki askerler aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalıklara ateş açmış, bazı noktalarda cesetlerin kaldırılması bile beklenmeden toplanma alanları ateşe verilmişti. 

Kan donduran o anlar kameralara böyle yansımıştı:

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...