BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Yemeğe çıkan çiftler arttı holdingler restorana girdi

Yemeğe çıkan çiftler arttı holdingler restorana girdi

Çok sayıda beyaz yakalı yönetici işlerini bırakarak yeme-içme sektörüne yönelirken, 7 milyar dolarlık pastadan pay almak isteyen büyük işletmeler de mutfağa girmeye başladı



Mustafa SEZER - İSTANBUL Milli gelirin yükselmesi ve çalışan kadın sayısının artması ile son bir yılda yüzde 40’lar civarında büyüyerek 7 milyar liralık hacme ulaşan yeme-içme sektörü gözde yatırım alanı haline geldi. Çok sayıda beyaz yakalı yönetici işlerini bırakarak yeme-içme sektörüne yönelirken Türkiye’nin önde gelen holdingleri de bu alana yabancı kalmadı. Koç Holding’in yıllardır Divan markasıyla bu sektörde yer almasının yanı sıra Doğuş Holding son yıllarda yaptığı yatırımlarla adından oldukça söz ettiriyor. Nusr-Et, Lacivert ve Kiva gibi restoranlara ortak olan Doğuş yeni yatırımlar peşinde. Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan 2013 yılında bölgesel ortaklıklara girebileceklerini belirterek “Restoran ve yeme-içme sektörü konusunda mevcut markaları ortaklıklar yoluyla satın almak veya kendi markamızı oluşturmak için arkadaşlarımız çalışma yapıyor’’ dedi. Diğer yandan inşaat sektörünün önde gelen firmalarından Teknik Yapı da bu sektöre uzak duramadı ve 42 milyon liralık yatırım yaparak restoran, fitness-spa ve otoparktan oluşan kompleksinin ilk birimi olan Et-inn Restoran’ı hizmete açtı. İstanbul’un parlayan yıldızı yerlilerin yanı sıra yabancıları da cezbediyor. Doors Grubu, The House Cafe gibi yatırımlar İstanbul’a gelirken hızla büyüme içine giriyorlar. Bunların yanı sıra Dubai Şeyhi Al Maktoum’a ait Jumeirah Restaurant Group Türkiye’ye yatırım için gün sayıyor. Ayrıca bir süre önce dünyaca ünlü Louis Vuitton’un restoran zinciri Jones the Grocer da Türkiye’yi yatırım haritasına ekleyeceğini açıklamıştı.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 105353
    % 0.41
  • 3.476
    % -0.49
  • 4.1764
    % -0.13
  • 4.7125
    % -0.01
  • 147.055
    % 0.01
 
 
 
 
 
KAPAT