Japonya'da kırmızı alarm, Fukuşima yine sızdırdı

Japonya'da kırmızı alarm, Fukuşima yine sızdırdı

DÜNYA Haberleri

İki yıl önce olan 9 büyüklüğündeki depremin ardından radyasyon sızıntısı yaşanan Fukuşima nükleer santralinde, buhar salınımı tespit edildiği duyuruldu.

İki yıl önce meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremin ardından radyasyon sızıntısı yaşanan Fukuşima nükleer santralinde, 3 numaralı reaktörden buhar salınımı tespit edildiği duyuruldu. Santrali işleten Tokyo Elektrik Enerji (TEPCO) şirketinden yapılan açıklamada, "Sızıntının kaynağı belirgin değil" denildi. Dün sabah saatlerinde başlayan sızıntı sonrası kırmızı alarm verildi. nbsp;Santral çalışanlarının su verme çalışmaları yaptığı 3 no'lu reakörden sızan radyasyonun, çevreye yayılmaya devam ettiği de kaydedildi. TEPCO yetkilileri, "Aşırı ısınmayı engellemek için geçici bir hortum ve pompalama sistemi devreye sokuldu" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...