Bu kıyafet, giyeni ifşa ediyor

Bu kıyafet, giyeni ifşa ediyor

GÜNDEM Haberleri

Yeni geliştirilen kıyafet, giyenin ruhsal durumunu ölçebilecek. Hatta arzu edenler bunu sosyal medyada da paylaşabilecek.

Yeni geliştirilen kıyafet, giyenin ruhsal durumunu ölçebilecek. Hatta arzu edenler bunu sosyal medyada da paylaşabilecek. Xpression ve Soma Analytics gibi uygulamalar sayesinde kullanıcılar ruh hallerini ölçmeye yabancı değiller. Ama OMsignal bunu bir adım daha öteye götürüp kıyafete entegre etmeyi başarmış durumda. Ayrıca FitBit ve Nike+ gibi uygulamalar gibi fiziksel ölçümler yerine tamamiyle giyenin ruh halini ele alıyor. Şu anda test aşamasında olan kıyafet kişinin nefes alış verişini, kalp atış hızını ölçebiliyor. Bunu yapılan aktivite koşullarına göre değerlendirerek bir süre değerlendirme üzerine kişinin duygusal durumunu nbsp; akıllı telefonuna gönderebiliyor. Ayrıca sağlık durumu da bu sayede görülebiliyor. İleride ise şirketin planları arasında nbsp; bu uygulama sayesinde hamile kadınların yemek alışkanlıkları, bebeklerin durumları gibi ölçümleri de dahil edebilmek var. Şimdilik Google, Facebook gibi devlerden yatırım desteği alan OMsignal henüz yeni olan bu sektörde belki de önümüzdeki yılların devi olmayı başarabilir. Giyilebilen bilgisayar belki sandığımızdan daha yakın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...