BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızn Tadı

Ağzımızn Tadı

75 gr. kuru kayısı, 1 su bardağı elma suyu, 4 adet elma, 50 gr. kıyılmış Antef fıstığı, 100 gr. badem ezmesi, 1 yemek kaşığı tereyağı.



Badem ezmeli elma MALZEME: 75 gr. kuru kayısı, 1 su bardağı elma suyu, 4 adet elma, 50 gr. kıyılmış Antef fıstığı, 100 gr. badem ezmesi, 1 yemek kaşığı tereyağı. HAZIRLANIŞI: Kayısıları küçük küçük doğrayın. Elma suyunu ısıtıp soğumadan kayısıların üzerine dökün. Elmaların tepesinden bir kapak açın. Çekirdekli kısmını çıkartın limon suyu gezdirin. Kayısıları süzüp suyunu bir kenara ayırın. Kayısı ve fıstıkların üçte ikisini badem ezmesi ile yoğurup elmalara doldurun. Elma kapağı ve bir parça tereyağını üzerlerine koyun. Yağlanmış ısıya dayanıklı kaba elma suyunu, kalan kayısı ve fıstıkları ve elmaları koyup 200 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Afiyet olsun... AKLINIZDA BULUNSUN * Kahve hazırlayacağınız suyun en az miktarda kireç ihtiva etmesi gerekir. Aksi takdirde kahveniz tortulanır ve acılaşır. Bunun için kaynak sularını tercih etmelisiniz. Kahvenizin üzerine dökeceğiniz su hiçbir zaman kaynar olmamalıdır. Kaynamaya yakın 95 derece ısıtılmış suyu dökmelisiniz.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT