Flaş iddia! Esad kaçtı mı?

Düzenleyen:
Flaş iddia! Esad kaçtı mı?

DÜNYA Haberleri

Suriye Doğu Guta'da gerçekleşen kimyasal saldırıyla savaşın ayak sesleri yaklaşıyor.

Suriye Doğu Guta'da gerçekleşen kimyasal saldırıyla savaşın ayak sesleri yaklaşıyor.

12.45 : SkyNews’in İsrail medyasına dayandırdığı iddiaya göre, ABD bombardımanından korkan Beşar Esad, Şam’daki başkanlık sarayından Rus askeri konvoyuyla ayrıldı.

12.25 : Kremlin’den yapılan açıklamada, bütün taraflara zaten kırılgan durumu daha da güçleştirmeme çağrısında bulunuldu.

Rusya’nın ABD Başkanı Trump’ın değerlendirmelerine katılmadığı belirtilerek, kimyasal saldırı iddialarının tarafsız bir şekilde araştırılması gerektiği vurgulandı. Esad rejiminin saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasının gerçeklere dayanmadığı da öne sürüldü.

12.15 : İsrail'deki kritik kabine toplantısından sonra açıklama yapan Başbakan Binyamin Netanyahu, kuzey sınırındaki durumun hayli hassas olduğunu söyledi.

Haaretz gazetesi, İran'ın misilleme yapacağını duyurmasının ardından İsrail ordusunun alarma geçtiğini bildiriyor.

Gazeteye göre, Tel Aviv yönetimi İran'ın savurduğu tehdidi çok ciddiye alıyor. İsrail füzelerinin vurduğu askeri hava üssünün fotoğraflarını yayınlayan gazete, saldırıda yedi İran askerinin öldüğünü hatırlatıyor.

12.00 : Dünya Sağlık Örgütü, kimyasal saldırı semptomları gösteren 500’den fazla Dumalının sağlık kuruluşlarına gittiğini açıkladı.

11.30 : Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), uzmanlarını Rusya ve Şam rejiminin talebiyle Duma'daki kimyasal saldırı bölgesine gönderiyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...