Kremlin karşıtı Navalnı tutuksuz yargılanacak

/ Kaynak: CHA
Kremlin karşıtı Navalnı tutuksuz yargılanacak

DÜNYA Haberleri  / CHA

Zimmete para geçirme suçundan 5 yıl hapis cezası alan Kremlin karşıtı Navalnı, temyiz süreci tamamlanana kadar tutuksuz yargılanacak

Kirov bölgesinde görülen davada zimmete para geçirme suçundan 5 yıl hapis cezası alan Kremlin karşıtı muhalif lider Aleksey Navalnı, temyiz süreci tamamlanana kadar tutuksuz yargılanacak. Dün Kirov bölgesinde görülen davanın ardından Navalnı'nin tutuklanmasına tepki gösterenler, ülkenin bir çok kentinde protesto eylemi düzenledi.Navalnı'nin serbest yargılanması ile ilgili bugün yapılan başvuruyu değerlendiren Kirov Bölge Mahkemesi Hakimi İgnatiy Yembasinof, Navalnı ile birlikte Vyatskoy Orman şirketinin yöneticisi iş adamı Pyotr Ofitserov'un da tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Hakim, tedbir niteliğindeki tutukluluk kararını sanıkların mevcut adreslerini değiştirmeyecekleri taahhütleri üzerine kaldırdı. nbsp;Navalnı temyiz için 10 gün içinde herhangi bir başvuruda bulunmazsa yeniden tutuklanacak.Mahkeme çıkışı kendisine destek verenlere teşekkür eden Navalnı, "Gösterilere katılan herkesi kutluyorum. Ancak 8 Eylül'de yapılacak Moskova belediye başkanlığı seçimlerinde adaylığımın devamı konusunda henüz karar vermedim. Moskova'ya döndüğümde kampanya ekibimle görüşerek gelişmeleri değerlendireceğiz." dedi.


Navalnı'nin tutuklanmasına ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinden de sert eleştiriler geldi. Yargılamayı siyasi olarak değerlendiren batılı ülkeler, temyiz aşamasında doğru kararın verilmesi temennisinde bulundu.


Moskova Belediya Başkanı Sergey Sobyanin ise yaptığı açıklamada Navalnı'nin seçimlerden çekilmemesi talebinde bulundu. Sobyanin, "Bana göre, adayların çekilmesi doğru değil. Bizler Navalnı ve diğer adaylarla birlikte Moskovalıların önüne daha fazla alternatif koyuyoruz. Her adayın seçim kampanyalarını sürdürebilmeleri için gereken yapılmalı…" çağrısında bulundu.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...