Fenerbahçe'nin gol skoreri Kuyt

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe'nin gol skoreri Kuyt

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u 5-2 yenerek moral bulan Fenerbahçe'nin bu sezon çıktığı 8 resmi maçta gol yükünü yabancı futbolcuları sırtladı.

Kadrosunda hücum hattı için önemli futbolcuların bulunduran sarı-lacivertli ekip, Sivasspor karşısında aldığı 5 gollü galibiyetle bu sezonki 8. resmi maçında 12. golüne ulaştı. Toplam 10 yabancı futbolcusundan 7'si gol atan sarı-lacivertli ekipte, 12 golün 10'u yabancılardan geldi. Fenerbahçe'ye transfer olduğu geçen sezon başarılı bir dönem geçiren Dirk Kuyt, bu sezon da takımı için yerinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın 11 kurgusunda en güvendiği isimlerin başında gelen tecrübeli oyuncu, bu sezon 8 resmi maçta da forma giyip,ligde 3 gol kaydetti. İlk sezonundaki istikrarlı performansını bu sezona da yansıtan Hollandalı futbolcu, geçen sezon görev aldığı 56 resmi maçta, ligde 8, Avrupa kupalarında 7 ve Ziraat Türkiye Kupası ile TFF Süper Kupa'da da birer kez olmak üzere 17 gol atmıştı. Kuyt'ı, 2 golle Webo takip ederken, yabancılardan Cristian, Meireles, Sow, Yobo ve Alves de birer kez golle buluştu. Sarı-lacivertlilerde golü bulunan iki Türk oyuncusu ise Emre Belözoğlu ve Alper Potuk.


Emenike'den gol sesi çıkmadı


Sarı-lacivertli ekibin gol yollarında beklentisi yüksek olan Emmanuel Emenike'nin, forma giydiği 5. resmi maçta hala golü bulunmuyor. Fenerbahçe formasını ilk kez ligin birinci haftasındaki Torku Konyaspor maçında giyen Nijeryalı forvet, ligde ve Avrupa kupası mücadelelerinde sahada kaldığı 372 dakikada gole ulaşamadı. Takıma bu sezon başında katılan Michal Kadlec'in yanı sıra, ilk maçına Sivasspor mücadelesiyle çıkan Samuel Holmen'in de golü yok.


Sezonun maçları ve atılan goller nbsp;


Fenerbahçe'nin bu sezon 3 kulvarda aldığı sonuçlar ve gollerini atan oyuncular şunlar:


Red Bull Salzburg-Fenerbahçe: 1-1 (Cristian)


Fenerbahçe-Red Bull Salzburg: 3-1 (Meireles, Sow, Webo)


Galatasaray-Fenerbahçe: 1-0


Torku Konyaspor-Fenerbahçe: 3-2 (Yobo, Emre)


Fenerbahçe-Arsenal: 0-3


Fenerbahçe-Eskişehirspor: 1-0 (Kuyt)


Arsenal-Fenerbahçe: 2-0


Fenerbahçe-Sivasspor: 5-2 (Kuyt-2, Alves, Alper, Webo)


Geçen sezon 103 golün 63'ünü yabancılar attı


Fenerbahçe'nin geçen sezon mücadele ettiği bütün kulvarlarda attığı 103 golün 63'ü yabancı oyuncularından gelmişti. Sezonun tamamında Sow (19), Kuyt (17), Cristian (11), Webo (10), Meireles (3), Alex (2) ve Krasic (1) olmaz üzere toplam 7 futbolcu 63 gol kaydetmişti. Geçen sezonki kadroda bulunanlardan Stoch, Yobo, Ziegler ve 5 maçta forya giyen Bienvenu gol atamamıştı. 14 Türk futbolcu ise 38 gol kaydetmişti.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...