Tunus'ta siyasi krize çözüm aranıyor

/ Kaynak: AA
Tunus'ta siyasi krize çözüm aranıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Tunus'ta Nahda Hareketi Partisi, 10 muhalefet partisiyle beraber "hiçbir önşart olmadan" ulusal diyalog konferansı düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Nahda öncülüğündeki 11 parti tarafından imzalanan açıklamada, herhangi bir vesayet altına girmeden önşartsız ittifak ve uzlaşı zemininin acilen oluşturulması gerektiği, bunun için de en kısa zamanda ulusal diyalog konferansı düzenleneceği belirtildi. Mevcut krizi aşmak için söz konusu konferansın iyi bir başlangıç olacağı, bu girişimin bütün siyasi parti ve gruplara açık olduğunun belirtildiği açıklamada, acil olarak düzenlenmesi hedeflenen konferansta mevcut krizi en iyi şekilde aşmanın amaçlandığı kaydedildi. Açıklamada, söz konusu konferansta, en kısa zamanda, sosyal barış ve istikrar ikliminin sağlanarak uluslararası gözlemcilerin denetiminde ve her kesimin sonuçlarını kabul edeceği sağlıklı bir seçim ortamı oluşturma konusunun da masaya yatırılacağı ifade edildi. Ulusal Kurucu Meclis ile ona bağlı kurumların meşruiyetine vurgu yapan açıklamada, bir süre önce çalışmalarını durduran meclisin bir an önce çalışmalarına başlaması ve hükümetin de yürütme görevini yerine getirmeyi sürdürmesi gerektiği kaydedildi. Sonuç bildirgesine imzasını atan partiler şunlar: Kültür ve Emek Partisi, Sosyalist Demokratlar Hareketi, 17 Aralık Hareketi Partisi, Adalet ve Kalkınma için Ulusal Hareket, Reform ve Kalkınma Partisi, Nahda Hareketi Partisi, Değerler ve İlerleme Partisi, Demokratik Reformist Buluşma Partisi, Mağrip Ülkeleri İnşa Hareketi, Cumhuriyetçi Hareket Partisi ve Yenilik için 14 Ocak Gençleri Hareketi Partisi. Halk Cephesi Koalisyonu Başkanı ve Tunus Kurucu Meclisi Üyesi Muhammed el-Brahmi'nin evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından, Tunus'ta hükümete karşı geniş çaplı protestolar başlamıştı. Bazı kesimler hükümetin ve Kurucu Meclis'in düşmesi için gösteriler düzenlerken, hükümet yanlıları da "meşruiyetin korunması ve ulusal birliğin sağlanması" talebiyle eylem yapıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...