Putin'den ABD'ye eleştiri

/ Kaynak: CHA
Putin'den ABD'ye eleştiri

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin parasal genişleme politikasında daraltmaya gitmesinin küresel risklerin üzerinde etkisi olduğunu belirtti.

Putin, "Birçok ülkede kabul edilen parasal teşvik ve parasal genişleme programları gibi önlemler, mali istikrarsızlığı azaltmak ve büyüme hızını artırmaya yardımcı olmuştu. Ama hepimizin çok iyi bildiği gibi 'beleş' para verme politikası, sonsuz devam edemez." diye konuştu. Batılı ortakların standart olmayan mali ve ekonomik tedbirlerden uzaklaşmaya başladığına değinen Rusya lideri, "Sürekli gözlem, muhtemel sonuçları görme ve önleyici tedbirlerin alınacağı ulusal ve küresel ölçekte mekanizmalar kurulmalı." önerisinde bulundu. Rusya'nın G20 başkanlığında ekonomik büyümelerin teşvik edilmesi ve istihdam artırıcı önlemlerin alınmasının temel çalışma alanı olduğunu kaydeden Putin, katılımcılardan bu yönde hazırlanan deklarasyonu kabul etmelerini istedi. Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) son günlerde 2013 için küresel büyüme rakamlarını yüzde 4'den yüzde 3,1'e çektiğini hatırlatan Putin, "ABD ekonomisi büyüyor. Her ne kadar büyüme rakamları bizim onlardan beklediğimiz kadar olmasa da, herkes bundan memnun olur." ifadelerini kullandı. Japon ekonomisinin uzun aradan sonra büyümeye başladığını, ancak bunun sürdürülebilir bir trend olduğunun henüz garanti edilemediğini kaydeden Putin, Euro Bölgesi'nde ikinci çeyrekte yüzde 0,2 büyüme ile ilk kez resesyon sürecinin sona erdiği yönünde işaretler geldiğini söyledi.
Putin uzun yıllardır bu yönde olumlu sonuçlar görülmediğini, ancak son birkaç aydır yeniden bir kısım risklerin oluşmaya başladığını hatırlattı. Rus lider, G20 ülkelerinin aldıkları kriz karşıtı tedbirlerle küresel ekonomide önemli gelişme yaşandığına değindi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...