'Farmville' oyunu gerçek oldu

/ Kaynak: İHA
'Farmville' oyunu gerçek oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ünlü paylaşım sitesi facebook'un en sevilen oyunlarından 'farmville', Küçükçekmece'de gerçek oldu.

Ünlü paylaşım sitesi facebook'un en sevilen oyunlarından 'farmville', Küçükçekmece'de gerçek oldu. Küçükçekmece Belediyesi tarafından Halkalı'da 265 parselden oluşan hobi bahçeleri meyve sebze yetiştirmek isteyenlere ücretsiz tahsis ediliyor. nbsp;Çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği hobi bahçelerinde 265 parsel yer alıyor. İsteyen herkes belediyeden en az 3 yıllığına ücretsiz bir bahçe kiralayabiliyor. Her bahçede vatandaşlar organik ürünlerini yetiştiriyor.
"BİZ OYUN OLMAKTAN ÇIKARDIK"
Bahçeleri ziyaret ederek, yetişen ürünlerden toplayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, 'farmville' oyununu gerçeğe dönüştürdüklerini ifade etti. Hobi bahçelerinin yanı sıra meyve ağaçlarının bulunduğunu belirten Yeniay, "Amacımız sıkışmış olan şehir hayatı içinde, hobi amaçlı ürün yetiştirme konusunda buna çok ihtiyaç vardı. Çocuklarımız gerçekten ürünleri rafta görüyor nasıl yetiştiklerini görmüyorlar. Bizi mutlu eden 3-5 yaşındaki çocukların burayı suladıklarında yüzlerinde oluşan heyecan. Benim oğlum burada hızını alamadı, saksıda yetiştirmeye devam ediyor. Onun her gün kontrolünü yapıyor. Bu kent ortamı içinde farklı bir duygu oldu. İnsanlar işlerinden sonra burada stres atıyor. Bu sene farklı bir duygu ile geçirmiş olduk. Ürünleri aldık, bir şekilde pazara ihtiyaç duymadan önemli bir kısmını karşılamış olduk" dedi. Organik ürünlerin yetiştiğine dikkat çeken Aziz Yeniay, şöyle konuştu: "Buradaki aroma, koku, tat çok farklı. Burası ticari amaçlı değil. Her vatandaşa üç yıllığına tahsis yapılıyor. Burada bine yakın meyve ağacı diktik. Kayısı, şeftali, elma armut gibi çok çeşit var. Bunlar önümüzdeki yıllarda koparmakla bitmeyecek. Herkes gelsin toplasın, birlik ortamı oluşsun" nbsp;Bahçe sahipleri arasında ise 'En güzel yetiştiricilik ve bakım' konusunda yarışma düzenlendi. Jüri üyelerinin tek tek kontrol ettiği bahçeler arasında seçilen 10 kişi ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Dereceye girenlere bahçe malzemesi ve plaket verildi. İlk 3'e giren vatandaşlara altın hediye edildi. Dereceye giren bahçe sahipleri ise Aziz Yeniay'a sürpriz yaparak, kendi yetiştirdikleri domatesten hediye etti.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...