Filistin- İsrail barış görüşmeleri Ramallah'ta protesto edildi

/ Kaynak: AA
Filistin- İsrail barış görüşmeleri Ramallah'ta protesto edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde düzenlenen gösteride, Filistin ile İsrail arasında barış görüşmelerine yeniden başlanması protesto edildi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, nbsp;Baas Partisi ve Hamas yetkililerinin de hazır bulunduğu gösteriye yüzlerce Filistinli katıldı. Ramallah'taki Ortodoks Kulübü önünde toplanan göstericiler, Filistin Devlet Başkanlığı merkezine doğru yürüyüşe geçti. Filistin bayrakları ve barış görüşmelerine karşı olduklarını belirten afişler taşıyan göstericiler, müzakerelerin durdurulması yönünde sloganlar attı. Çevrede geniş çaplı emniyet tedbirleri alan Filistin güvenlik güçleri, göstericilerin Devlet Başkanlığı merkezine yaklaşmasına izin vermedi. AA muhabirine konuşan FHKC liderlerinden Halide Cerrar, "Bu yürüyüşü, müzakereleri ve Oslo Anlaşması'na dönüşü reddetmek için düzenledik" dedi. Cerrar, İsrail'in yerleşim birimleri inşasına devam ettiğini, Kudüs'ün tarihi kimliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, bu şartlar altında müzakerelere devam edilmemesi gerektiğini kaydetti. Hamas liderlerinden Cemal et-Tavil de "Hamas, Filistin yönetiminden, Filistin halkının haklarına saygısızlık yapan İsrail ile müzakereleri durdurmasını istiyor" diye konuştu. Tavil, bu konuda bütün grupların üzerinde anlaşacağı ulusal bir straeji belirlenmesi çağrısında bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...