Yerel seçimler öncesi CHP'yi hareketlendiren kritik buluşma

Yerel seçimler öncesi CHP'yi hareketlendiren kritik buluşma

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal ile birlikte dün Ankara'dan İzmir'e THY uçağında birlikte seyahat etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki Genel Başkan Deniz Baykal ile birlikte dün Ankara'dan İzmir'e TK7008 sefer sayılı Türk Hava Yolları uçağında birlikte seyahat etti. İkili, uçaktan indikten sonra İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın kızının düğününe de aynı arabayla gitti. nbsp;İkilinin; başta Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiye dönüşü olmak üzere bir dizi konuda kapsamlı değerlendirmelerde bulunduğu iddia edildi. Baykal'ın kendisini 2005 yılındaki kurultayda devirmeye çalışan Sarıgül'ün partiye dönmesine soğuk baktığını ilettiği, Kılıçdaroğlu'nun da sosyal demokratların bölünmemesi gerektiği değerlendirmesini yaptığı ileri sürüldü.
YAN YANA İZMİR'E UÇTULAR
Kılıçdaroğlu, dün Baykal ile birlikte TK7008 sefer sayılı Türk Hava Yolları uçağıyla birlikte Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na birlikte uçtu. Uçağın 1A ve 1B numaralı koltuklarında yan yana seyahat eden ikili, bir saatlik uçuş boyunca gündemdeki konulara ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Alınan bilgiye göre, görüşmede Suriye'de kimyasal silah kullanılmasının ardından uluslararası toplumun bu ülkeye yapmayı planladığı askeri müdahale olasılığı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi temsil ettiği St. Petersburg'daki G-20 zirvesi de ele alındı. Yeni anayasa yapım sürecine de değinilen görüşmede, parti içi konuların da ele alındığı öğrenildi.
SARIGÜL SOHBETİ DE YAPTILAR
Yaklaşan yerel seçimlere konusunda görüş alışverişinde de bulunan ikili, partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasına artık kesin gözüyle bakılan Mustafa Sarıgül'ün, CHP'ye dönüşü ve olası adaylığını da değerlendirdi. Baykal'ın 2005 kurultayında kendisine rakip olan Sarıgül'ün partiye dönüşüne mesafeli olduğu biliniyordu. Baykal'ın, kendi genel başkanlığı döneminde YDK kararıyla partiden ihraç edilen Sarıgül'ün yeniden partiye dönmesi ve İstanbul adayı olması konusunda olumsuz görüşlerini, Kılıçdaroğlu'na ilettiği ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu'nun da Sarıgül'ün dönüşü konusunda gelinen nokta hakkında Baykal'ı bilgilendirdiği iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun sosyal demokratların bölünmemesi aksine birleşmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiği ifade edildi.
ARABADA SOHBETE DEVAM
Kılıçdaroğlu ve Baykal, uçaktan indikten sonra düğüne de aynı arabayla gittiler. İkilinin bu yolculuk sırasında da değerlendirmelerini sürdürdüğü belirtildi. Kılıçdaroğlu, düğünün hemen ardından Ankara'ya dönerken, Baykal İzmir'de kaldı.
O, SİZİN ZİRVENİZ
Adnan Menderes Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Uçakta Mustafa Sarıgül'ün yeniden CHP'ye katılımı konusunda Baykal ile bir zirve yapıp yapmadıklarına" dair soruya "O, sizin zirvenizdir. Biz öyle bir bir şey konuşmadık. Sizler yazıyorsunuz ben de okuyorum. Bilgiyi sizden alıyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...