Madrid'in Olimpiyat sunumunda skandal İstanbul göndermesi

Madrid'in Olimpiyat sunumunda skandal İstanbul göndermesi

GÜNDEM Haberleri

Madrid Belediye Başkanı Ana Botella'nın Madrid 2020 Olimpiyat Adaylığı sunumu sırasında 'İstanbul ve Tokyo'ya 2024'te başarılar' demesi tepkiyle karşılandı

Madrid Belediye Başkanı Ana Botella, Madrid 2020 Olimpiyat Adaylığısunumunu yaparken yaptığı espri tepkiyle karşılandı. Madrid'te ise ipotek mağdurları 2020 adaylığına tepkili. Bir mağdur direğe çıktı. nbsp;2020 Yaz Olimpiyatları'nı düzenleyecek şehir bugün Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te belli oluyor. İstanbul ve Tokyo olimpiyat komiteleri sunumunu tamamladıktan sonra sıra Madrid komitesine geldi. Madrid Belediye Başkanı Ana Botella, konuşmasını tamamlarken yaptığı espri, salonda soğuk rüzgarlar esmesine neden oldu. Botella'nın "İstanbul ve Tokyo'ya 2024'te başarılar" şeklinde sunumunu tamamlaması tepkiyle karşılandı. İspanya'da ise ekonomik krizin etkisiyle önemli bir toplumsal sorun haline gelen ipotek mağdurları, seslerini duyurabilmek için 2020 Olimpiyat Oyunlarını organize edecek kentin belirlenmesinden önce Madrid'in adaylığını protesto etti.
İpotek Mağdurları Derneği'nin 30 yaşlarında olduğu belirtilen bir üyesi, dün yerel saat ile 21.30'da kent merkezindeki Sol meydanında yüksek bir direğin üzerine çıktı. Pankart açan ve kendini direğe bağlayan protestocu, polisin iki kez indirme girişimini engelledi. İpotek mağdurlarının sembolüyle, Madrid'in 2020 Olimpiyat adaylığına karşı ifadelerin bulunduğu pankartla direk üzerinde saatlerdir bekleyen aktivist için polis ve itfaiye güvenlik önlemleri aldı. İtfaiye, aktivistin direkten düşme olasılığına karşı direğin altına hava yastığı yerleştirdi.
17 SAAT SONRA İNDİ, 3 GÖZALTI VAR
30 yaşındaki ipotek mağduru 17 saat sonra kendi isteğiyle direkten indi. Sol meydanında 17 saat kadar süren eyleme destek veren ipotek mağdurlarının bağlı olduğu derneğin bazı üyeleri ile polis arasında çıkan küçük çaplı olaylarda da 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...