Diyanet uyardı, 'Taburede namaz kılmak caiz değil'

Diyanet uyardı, 'Taburede namaz kılmak caiz değil'

GÜNDEM Haberleri

Din İşleri Yüksek Kurulu, ayakta duramadığı için tabureye oturarak namaz kılanların artması üzerine duruma müdahale etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, son günlerde camilere tabureyle gidenlerin sayısı artınca devreye girdi. Din İşleri Yüksek Kurulu cami cemaatlerini bu konuda bilinçlendirmek için açıklama yayınladı. Bildiride camide nasıl oturulması gerektiği anlatılırken, hasta vatandaşların namazlarını nasıl kılacağı ve görsellerle vatandaşlara sunuldu. Fatih Sümbül Efendi Camii'nin girişine de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan tabure bildirisi asıldı. Cami görevlileri geçtiğimiz hafta cuma namazında vatandaşları bu konuda bilgilendirdi. Ancak bazı vatandaşlar camiye tabureyle gelmeyi sürdürdü. Cebrail Hatun isimli bir vatandaş, "Son senelerde öyle oldu ki; millet camileri taburelerle doldurarak sıralar oluşturmaya başladı. Ve bu sıralarda oturanlar diğer insanların da sandalyeye oturmasına sebebiyet veriyor. Caminin düzeni kiliseye dönüştü" diye konuştu. İlahiyatçı yazar Osman Ünlü, fıkıh kitaplarında namazın nasıl kılınacağının anlatıldığını söyledi. Ünlü, "Özrü olan için oturmaktan maksat; bağdaş kurarak namaz kılın anlamındadır. Bağdaş da kuramıyorsa o zaman ayaklarını kıble istikametinde uzatır ve o şekilde namaz kılar. Tekbirini oturduğu yerde alır, ellerini bağlar, rüku için de biraz eğilir. Secde için de bundan biraz daha fazla eğilir" dedi. nbsp;

İŞTE OSMAN ÜNLÜ'NÜN KONU İLE İLGİLİ VİDEOSU


nbsp;Diyanet uyardı, 'Taburede namaz kılmak caiz değil'

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bildirisinde cami içerisinde nasıl oturulacağı, hasta ve yaşlıların namazlarını nasıl eda edeceği görsellerle anlatıldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...