Fransa, 'Sadece cezalandırmak için müdahale anlamsız'

Fransa, 'Sadece cezalandırmak için müdahale anlamsız'

DÜNYA Haberleri

Fransa'nın bir önceki başbakanı François Fillon, Suriye yönetimini sadece cezalandırmak için müdahalenin anlamsız olacağını söyledi.

Fransa'da bir önceki merkez sağ iktidarın başbakanı François Fillon, Suriye yönetimini "sadece cezalandırmak" için düzenlenecek operasyonun "anlamsız olacağını" söyledi. Fransız televizyonuna konuşan Fillon, olası müdahalenin Lübnan'ı olumsuz etkileyeceği ve bu ülkedeki Fransız çıkarlarına aykırı olacağı görüşünü dile getirdi. Fillon, parlamentonun oylaması halinde kendisinin bu tür bir müdahale için "hayır" oyu kullanacağını söyledi. BM onayı olmadan Fransa'nın bu tür bir müdahaleye kalkışmasının ülkenin zararına olacağını kaydeden Fillon, şöyle konuştu: "Fransa ve ABD, kimyasal silah kullanan Şam rejimini sadece cezalandırmak için bu tür bir müdahale istediklerini söylüyor. Bunun bir anlamı yok. Çatışmaya müdahale edince savaşa girmiş oluyorsunuz. Bunu Irak'ta yaşadık. Sembolik olarak cezalandırmak istiyorum demek anlamsız." Fillon, AB ülkelerini de Rusya'yı Suriye konusunda ikna edemedikleri için eleştirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...