İran'ın Ankara Büyükelçisi, 'Kimyasal silahlar devredilsin'

İran'ın Ankara Büyükelçisi, 'Kimyasal silahlar devredilsin'

DÜNYA Haberleri

İran'ın Ankara Büyükelçisi, Suriye yönetiminin kimyasal silahları devretmesi önerisini desteklediklerini belirtti ve açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın, askeri müdahale seçeneğine karşı sunduğu, "Suriye, kimyasal silahlarını uluslararası topluma devretsin" teklifine Suriye'den olumlu yanıt geldi. Başından beri askeri yönteme karşı çıkan ve Rusya ile ortak görüşte olan İran da bu öneriye sıcak bakıyor. İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli, NTV'ye konuştu. Bigdeli, "Biz önerilen programı destekliyoruz. İran İslam Cumhuriyeti barış ve sukuneti hedefleyen tüm projeleri desteklemiştir. Biz kendimiz kimyasal silah kullanımında mağdur olan ülkelerden biriyiz. Uluslararası kurumlarda bu silahların kaldırılması için girişimlerde bulunduk ve bu silahların yok olmasını istiyoruz. Biz bölgede barış ve istikrarın sağlanabileceği bütün yolları Suriye hükümetine önerdik" dedi. İran'ın Ankara Büyükelçisi, Türkiye ile "Suriye sürecinde" yaşanan görüş ayrılıklarını "dostluğu sınayan bir konu" olarak değerlendirdi. Bigdeli, "Suriye konusu İran ve Türkiye arasındaki dostluğu sınayan bir şeydir. En küçük ihtilaflar bile iki ülkeyi savaşa sürükleyebiliyor ama biz sabırla ve dostluğumuza dayanarak Suriye konusunda bir çıkış yolu bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Büyükelçi, Lübnan'da kaçırılan 2 Türk pilotun kurtarılması için görüşmelerin olduğunu, serbest kalabilmeleri için gayret gösterdiklerini söyledi. (ntv)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...