Suriye sınırında inceleme

/ Kaynak: İHA
Suriye sınırında inceleme

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Suriyelilerin kaldığı konteyner kenti ziyaret ettikten sonra Suriye sınırına askeri birlikleri denetledi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde 2. Ordu Komutanı Galip Mendi ve Gaziantep Garnizon Komutanı ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, albaylardan oluşan heyet ile birlikte 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na helokepterle geldi. Daha sonra 2. Hudut Tabur Komutanlığı Astsubay Zafer Yılmaz kışlasında Akar ve beraberindekiler Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve askeri yetkililer tarafından karşılandı. 2. Hudut Tabur Komutanı Piyade Kıdemli Binbaşı Hüseyin Şengel'den brifing alan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, daha sonra Kilis Valiliği'ne geldi. Burada Vali Süleyman Tapsız ve Vali yardımcıları ile karşılanan Akar, polis merasim mangasını selamladıktan sonra basına kapalı olarak Vali Süleyman Tapsız ile görüştü. Daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindekiler Öncüpınar Konteyner Kentini ziyaret etti. Orgeneral Hulusi Akar, Öncüpınar Konteyner kentinde kalan Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü kreşi ziyaret etti. Burada çocukların gösterilerini seyreden Akar, Vali Süleyman Tapsız'a teşekkür etti. Daha sonra karayolu ile Öncüpınar Hudut Bölük Komutanlığı'na geçen Akar, askeri birlikleri denetledikten sonra Bayraktepe mevkinide incelemelerde bulundu. Askerler ile öğle yemeği yiyen Akar ve beraberindekiler helikopterle Kilis'ten ayrıldı. Akar ve beraberindekilerin Hatay'a gittikleri öğrenildi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...