Bülent Arınç, 'Abdullah Bey başımızın tacı'

Bülent Arınç, 'Abdullah Bey başımızın tacı'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Gül için 'Eğer tekrar adaylığını koymayacaksa başımızın üstünde yeri var' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, AK Parti'nin başına geçmesi ihtimali ile ilgili olarak, "Başımızın üstünde yeri var" dedi. Kanal 7 televizyonunda gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Arınç, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'nin başına geçmesini arzu eder misiniz" sorusunu şöyle cevapladı: "Abdullah Bey Cumhurbaşkanlığını başarıyla şu ana kadar 10 üzerinden 10'la götüren bir arkadaşımız. Partimizin kurucularından, ilk Başbakanımız, böyle bir insanın, eğer tekrar adaylığını koymayacaksa ve Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı olacaksa, ondan sonra siyasi hayata devam etmek isterse, başımızın üstünde yeri var. Abdullah Gül Bey hiçbir zaman Mustafa Sarıgül değil ki, başımızın tacı. Fevkalade pırıl pırıl bir insan." Arınç, "Mustafa Sarıgül isminden çekinmiyor musunuz" sorusuna, ise şöyle karşılık verdi: "Bizim açımızdan çekinilecek bir isim değil, daha çok CHP ondan çekiniyor görebildiğim kadarıyla. CHP onu kazanabilse aslında artı getirecek bir insan. Ama adama hep kapıyı gösteriyorlar. Mesela CHP, DSP'den seçilen Eskişehirli Yılmaz Büyükerşen'i partisine almak istedi, genel merkezde bir toplantı istemedi adam, genel merkeze de gelmedi. Genel Başkan ve çevresindekiler Eskişehir'e gittiler ve onu orada partilerine kabul ettiler. Büyükerşen'e gösterilen bu ilgi ve sevgi, aslında on misliyle Sarıgül'e gösterilmesi lazım."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...