Costa Concordia su yüzeyine çıkmaya başladı

/ Kaynak: AA
Costa Concordia su yüzeyine çıkmaya başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Costa Concordia kruvaziyerini doğrultma operasyonu sırasında su yüzeyine çıkan bir bölümünde önemli ölçüde fiziki bozulmalar yaşandığı gözlendi.

İtalya'da günlerdir konuşulan ve bugün hava koşulları nedeniyle 3 saatlik nbsp;gecikmeyle başlayan dev yolcu gemisini "parbuckling" adı verilen özel bir sistemle doğrultma işlemi yavaş yavaş ilerliyor. nbsp;Anakara ve deniz dibine bağlanan çelik halatlarla çekilerek dikleştirilmeye çalışan geminin, su altında kalan sancak tarafından şu ana kadar 1 metrelik kısmı su üstüne çıktı. Costa Concordia, 36 çelik halatla başlangıçta 60 tonluk çekiş gücüyle çekillmeye başlanırken, sonraki her çekişte gücünün 10 arttırıldığı ifade edildi. 20 aydır tuzlu suyun içinde bulunması sebebiyle dev yolcu gemisinin bu bölümünün önemli oranda fiziki bozulmaya uğradığı dikkati çekti. Sivil Savunma Genel Müdürü Franco Gabrielli de geminin yüzeyinde "önemli ölçüde deformasyon" yaşandığını belirtirken, çalışmalarının henüz hiçbir şeyin bitmediğini ve şu an için denizi kirletecek bir durum olmadığını bildirdi. Gabrielli, gemideki bozulmanın kendilerine, geminin dikleştirilmesi işleminin bir an önce yapılması gerekliliğini gösterdiğini de kaydetti. Franco Gabrielli, 32 kişinin yaşamını kaybettiği kazadan sonra cansız bedenleri bulunamayan Maria Grazia Trecarichi ve Russel Rebello'yu bulmak için henüz çok erken olduğunu ifade etti. Bu arada, mühendisler de geminin kayalıklardan başarılı bir şekilde ayrıldığını belirtti. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...