Kerry'den Mısır yardımı açıklaması

Kerry'den Mısır yardımı açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerikan yönetiminin Mısır'a yaptığı yardımda kesintiye gitme kararının bu ülkeye büyük bir etkisi olmayacağını söyledi.

Endonezya, Brunei, Malezya ve Filipinler'i kapsayan Güney Doğu Asya gezisi çerçevesinde Malezya'da bulunan John Kerry, burada düzenlediği basın nbsp;toplantısında, Mısır'a yapılan ve büyük bölümünü askeri amaçlı desteğin oluşturduğu Amerikan yardımında yüzlerce milyon dolar kesintiye gidileceğine nbsp;ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasına değindi. Kerry, ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin Mısır'da demokrasinin nbsp;yeniden tesis edilmesi amacına bağlı kalmayı ve Mısır'da geçici olarak işbaşında bulunan liderlerle temas halinde olmayı sürdüreceğini vurguladı. nbsp;Yardımda yapılacak kesintinin "hiçbir şekilde" ilişkilerde bir geriye gidiş olmadığına işaret eden Kerry, bunun, Washington'un yardıma olan nbsp;bağlılığında bir kopma olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizdi. Kerry, Amerikan halkının yabancı hükümetleri desteklemek konusunda nbsp;rahat olmaları gerektiğini ancak Mısır'da şu an işbaşında olan yetkililerin ABD yardımını almak için gereken standardı karşılamadığını söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Mısır'a teslimatını durdurmaya karar verdiği askeri yardımlar, F16 uçağının yanı sıra M1A1 tank teçhizatları, Harpoon nbsp;füzeleri ve Apaçi helikopterleri gibi sistemleri kapsıyor. Karar çerçevesinde bu ülkeye yapılan nakit yardımda da 250 milyon doları bulan kesintiye gidiliyor. nbsp; nbsp;Obama'nın 2014 için hazırladığı bütçe Mısır'a 1,55 milyar dolarlık yardımda bulunulmasını öngörüyordu.Kerry'nin, daha önce 4 ülkeyi kapsadığı açıklanan Güney Doğu Asya gezisinin son durağı olan Filipinler'e yarın yapacağı ziyaret, bu ülkeyi etkileyen tropikal Narin fırtınası nedeniyle iptal edilmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...