Avrupa Parlamentosu'dan seçim yorumu

/ Kaynak: AA
Avrupa Parlamentosu'dan seçim yorumu

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) ile Avrupa Parlamentosu (AP), Azerbaycan'da ''özgür, adil ve şeffaf bir seçim süreci yaşandığını'' belirtti.

Seçimleri yerinde izleyen AKPM ve AP heyetince yapılan ortak basın açıklaması yapıldı. ''Ortak heyetin Azerbaycan'a demokrasi dersi vermek için gitmediği'' vurgulanan açıklamada, ''iki kurumun da amacının, bu ülkenin demokratikleşme sürecine katkı vermek olduğu'' ifade edildi.

Oy verme işleminin nbsp;barışçıl bir şekilde geçmesinden duyulan memnuniyetin dile getirildiği açıklamada, seçmenlerin hiçbir tehdide uğramadan özgür bir şekilde sandık başına gitttiği bildirildi. Açıklamada, bununla birlikte oy verme öncesi seçim sürecindeki bazı eksikliklere de dikkat çekilldi.

Seçim tartışmalarının önceki seçimlere oranla daha özgür bir şekilde gerçekleşmesinden duyulan memnuniyetin aktarıldığı açıklamada, özellikle nbsp;ifade özgürlüğüyle ilgili endişelerin tamemen giderilemediği eleştirisinde bulunuldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...