Kamuya 34 bin doktor alınacak

/ Kaynak: CHA
Kamuya 34 bin doktor alınacak

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı basın toplantısında 2014 yılı kamuya sadece 74 bin personel alınacağını söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı basın toplantısında 2014 yılı kamuya sadece 74 bin personel alınacağını söyledi. Şimşek, bunun 34 bininin doktor olacağını vurguladı. nbsp;Kamuya personel alımında sıkı bir politika izleyeceklerini belirten Şimşek, "Kamuya personel almayacağız yüzde 50 kontenjanını kaldırıyoruz. Toplam 40 bin atama kontenjanı tahsis ediyoruz. Emekli olma yada başka sebeplerle yeri boşalan personel için yüzde 50 kontenjan sınırlamasını kaldırıyoruz. Kontenjan ve istisna kapsamında 74 bin personel alınacak. Bu rakam geçen sene 134 bindi." dedi. Gazetecilerin sorusu üzerine kamu alımları konusunda detay veren Bakan, "En çok 34 binle kamuya doktor alımı yapacağız. Geriye kalan 40 bin kişi diğer sektörler için olacak. Ama hangi sektöre ne kadar alım yapılacak ona daha karar verilmedi." dedi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...