İnternet eve girdi, internet kafeler kapanıyor

/ Kaynak: CHA
İnternet eve girdi, internet kafeler kapanıyor

DÜNYA Haberleri  / CHA

Almanya'da trendi 2010 yılına kadar sürekli yükselen internet kafe sektörü hızlı bir şekilde kan kaybediyor.

Almanya'da trendi 2010 yılına kadar sürekli yükselen internet kafe sektörü hızlı bir şekilde kan kaybediyor. Yakın zamana kadar neredeyse her köşe başında açılan internet kafeler özellikle büyük şehirlerde birbiri ardına kapanıyor. Stuttgart'ta da internet kafe sayısında resmi olmayan rakamlara göre son beş yıl içerisinde yarı yarıya azalma kaydedildi. nbsp;Sabahtan akşama kadar dolu kabinlerle göze çarpan internet kafelerin birbiri ardına boşalmasında en etkin faktör olarak müşterilere artık çok cazip paketlerle internet erişimi sağlanabilmesi gösteriliyor. nbsp;Özellikle büyük şehirlerdeki tren istasyonları yakınlarında kalan birkaç internet kafeye ise daha çok yabancı kökenli ve geçici ikameti olan insanlar ya da yolcular uğruyor. Bir internet kafe işletmecisi, bir telefon şirketinin aylık sınırsız internet paketinin neredeyse 24 saatlik internet kafe sörf fiyatı ile aynı olduğunu, bu durumda da çok sayıda insanın evlerine internet bağlattıklarını dile getirdi. nbsp;Bu durumda da internet kafe işletmecileri ya dükkanlarını kapatıyor ya da aynı ortamda farklı bir alana yöneliyor. İşletmecilerden biri, "Şu anda uluslararası para transferi şirketlerinin bayiliğini yaparak ayakta kalmaya çalışıyoruz. Ucuz telefona da çok rağbet kalmadı. Sadece yolcular ve sığınmacılar telefon kabinlerini kullanıyor." diyor. nbsp;

Daha önce müşterilerinin arasında turistlerin de bulunduğunu anlatan internet kafe sahibi, "Artık onlar için de hem geldikleri ülkelerden hem de buradan çok cazip cep telefonu ile internet erişimi imkanı sunuluyor. Ben bile Türkiye'ye tatile giderken buradan aldığım paketi kullanıyorum." diyerek işlerin kesatlığından yakınıyor.

UZUN OTURAN MÜŞTERİLER OYUN OYNUYOR

İsmini vermek istemeyen bir başka işletmeci ise şu an ayakta kalmasını sabit müşterilerine bağlıyor. İnternet kafe işletmecisi, "Benim de işlerim çok iyi değil, neredeyse başa baş gidiyoruz. En önemli avantajım bulunduğum konum. İnternet kafem özellikle yabancıların çok sık uğradığı bir sokakta. Bunun dışında sadece oyun oynamak için yıllardır gelen müşterilerim var ve sayıları bir hayli fazla. Bunlar saatlerce kabinde kalır. Uzun oturanları gördüğünüzde anlayın ki oyun oynuyor." diyor.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...