Kadına şiddet uygulayan 'şok'lanacak

/ Kaynak: DHA
Kadına şiddet uygulayan 'şok'lanacak

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Emniyet tarafından dağıtılan elektroşok silahları, başta kadına şiddet uygulayanlar olmak üzere birçok suçluya karşı kullanılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli polislere 3 günlük eğitimin ardından elektroşok silahı dağıtıldı. 7 metreye kadar etkili silahlar başta kadına şiddet uygulayanlar olmak üzere birçok suçluya karşı kullanılacak. Silahların en büyük özelliği hedefteki kişiyi 10 saniye sersemletmesi kalp hastaları dahil kimseyi öldürmemesi.Polislerin uğradığı saldırılar ve karşı karşıya kaldığı zor durumlarda kullanması için Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 20 adet elektroşok silahı gönderildi. Silahları kullanacak olan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü personelinden 54 kişiye eğitim verildi. 3 gün süren eğitimde polislere silahları yakındaki ve uzaktaki hedeflerine karşı nasıl kullanacağı öğretildi. Şu anda sınırlı sayıda olan silahlar ekipler tarafından bugünden itibaren kullanılmaya başlanıyor. Yetkililer, silahların özellikle kadına şiddet olayları, rehin alma olayları, polise mukavemet, intihar gibi başlıca olaylarda kullanılacağını belirtti. Kullanımı kolay olan silahlar 7 metreye kadar etkili. Polis, hedefteki kişiyi uyardıktan sonra lazerle şüphelinin üzerinde ateş edeceği yeri belirliyor. Ateş edilecek noktanın 10 cm üstü ve altında boşluk olmaması gerekiyor. Boşluk olması durumunda silahın suçluya bir etkisi olmuyor. Tetiğe bastığında ise suçlu aldığı şok dalgalarıyla 10 saniye boyunca sersemleşiyor. Silahın kalp hastaları dahil kimseyi öldürmediği sadece sersemlettiği belirtildi. Silahlara takılan bir kameranın ise olay sırasında olan biten herşeyi kaydettiği bildirildi.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...