BDP'deki krizin sebebi deşifre oldu, özerklik 'kota'kullisi

BDP'deki krizin sebebi deşifre oldu, özerklik 'kota'kullisi

GÜNDEM Haberleri

Osman Baydemir'i bile tasfiye eden 'kadın kotası' planıyla özerkliğe ilk adım atılacak...

Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ı istifanın eşiğine getiren BDP'deki 'kadın kotası' krizinin perde arkasında 'özerklik' planının bulunduğu ortaya çıktı. Buna göre KCK, yerel seçimlerden sonra BDP'nin kazandığı belediyelerde yeni bir yönetim modelini uygulamaya sokacak. Bu yeni modele göre belediyeler KCK yapılanmasının organizasyonlarından biri olan "Halk Meclisi" tarafından yönetilecek. Belediyenin bütçesi, yatırımları ve faaliyetleri bu yapı tarafından belirlenecek. Ana dilde eğitim faaliyetleri belediyeler aracılığıyla hayata geçirilecek. nbsp;Belediye kaynakları ile kreş ve ilkokullar hatta üniversiteler açılacak. Bu faaliyetler, "demokratik özerklik" diye tanımladıkları modelin uygulamaya konulması anlamına geliyor. BDP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik de örgüte yakın bir ajansa yaptığı açıklamada demokratik özerkliği yerel yönetimler aracılığıyla ete kemiğe büründüreceklerini söyledi. nbsp;KCK, kadın kotasını öne sürerek planını daha rahat uygulamaya sokacağı isimlerin aday gösterilmesini BDP yönetimine dayatıyor. Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ı istifa noktasına getiren asıl tartışmanın da bu dayatma olduğu iddia ediliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in aday gösterilmek istenmemesinin sebebi de bu! Diyarbakır'da görülen KCK davasında ortaya çıkan belgelerde Baydemir'in KCK tarafından istenileni yapmıyor gerekçesiyle sorgulandığı ortaya çıkmıştı. KCK, Demirtaş ve Baydemir gibi isimleri tasfiye edip legal siyaseti tamamen kontrol altına almayı planlıyor. Yerel seçimlerde Baydemir gibi isimler tasfiye edilecek. 2015'te de Halkın Demokrasi Partisi (HDP) çatısı altında seçime gidilerek Demirtaş başkanlıktan alınacak. HDP başkanlığı için düşünülen isimlerden biri Sebahat Tuncel.


nbsp;BDP'deki krizin sebebi deşifre oldu, özerklik 'kota'kullisi

SURİYE'YE TAZİYE ZİYARETİNE GİTTİ
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, oğlunu kaybeden PYD Genel Başkanı Salih Müslim'e taziye ziyaretinden bulunmak üzere Suriye'ye gitti. Demirtaş'a milletvekilleri Gültan Kışanak, İbrahim Binici, Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk eşlik etti. Sınır kapısında tedbir alan güvenlik güçleri Demirtaş'ı uğurladı.



Melik Duvaklı ÖZEL HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...