Rusya 'CHP'den mektup almadık'

/ Kaynak: CHA
Rusya 'CHP'den mektup almadık'

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, CHP'den Rusya'da Greenpeace eylemi konusunda herhangi bir mektup almadıklarını açıkladı.

Ria Novosti haber ajansına göre, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Basın Bürosu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz CHP'den böyle bir mektup almadık." bilgisini verdi.Daha önce CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin söz konusu talepleriyle ilgili Rusya Büyükelçiliği'ne mektup yazdıklarını açıklamıştı. Yeditepe Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencisi olan Akhan, Greenpeace'e ait Arctic Sunrise gemisinin mutfağında 6 aylığına staj yapıyordu. Rusya sınır güvenlik güçleri 18 Eylül'de Gazprom'a ait platforma tırmanmaya çalışan Greenpeace eylemcilerine müdahalede bulunmuştu. Bir sonraki gün de gemiye operasyon düzenleyen Rus güvenlik görevlileri Akhan dahil 30 eylemciyi gözaltına aldı. Murmansk kent mahkemesinde görülen davada 18 ülkeden 30 eylemci korsanlık suçundan 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor. Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, tutuklu olarak yargılanan 30 Greenpeace eylemcisinden bazılarının korsanlık suçunun yanısıra uyuşturucu bulundurmak ve kullanmaktan yargılanacağını belirtmişti.
nbsp;

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...