CHP'de Suriyeli seçmen avı

/ Kaynak: DHA
CHP'de Suriyeli seçmen avı

DÜNYA Haberleri  / DHA

CHP İzmir Milletvekili, Suriye'de savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacıları Türk vatandaşlığına geçirip seçimde oy kullandıracağını öne sürdü

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Hükümet'in Suriye'de savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacıları Türk vatandaşlığına geçirip seçimde oy kullandıracağını öne sürmesinin ardından, CHP bu iddia üzerine hareket geçerek, 'www.esecmen.chp.org.tr' adlı web sitesi hazırladı. Örgütten bu site ile sahte seçmen araştırması yapması istendi.
Hükümet'in Suriyeli seçmene oy kullandıracağı yönündeki iddialar CHP'yi harekete geçirdi. CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, e-seçmen uygulaması başlattı. İzmir'de örgütlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, bu uygulamanın gerçekleşmesi için ilçe başkanlarına genelge göndererek, "Kuşku yetmez, kontrol etmek gerekir. Bu siteye TC Kimlik Numaranızı ve baba adınızı girerek seçmen listelerini kontrol edin. Hanenizde fazlalık ve hata varsa bağlı olduğunuz ilçe nüfus müdürlüğüne bildirin. Türkiye'de seçmende iktidar partisinin seçim sonuçlarına müdahale edeceği algısı ve kaygısı oluştu. Bu derin endişenin ortadan kaldırılması lazım. CHP örgütleriyle, teknik ekibiyle ülke genelindeki sandıklara, İzmir'e 10 bin 512 sandığın tamamına üyesiyle, görevlileriyle, seçmeniyle sahip çıkacak. Suriyeli seçmen gibi, kaydırılmış mobil oylar gibi seçim gecesi elektronik ortamda sonuca müdahele edileceği endişesine karşı bu hassasiyet gösterilecek" dedi.
İDDİAYI İLK KEZ GÜLER ORTAYA ATTI
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, bir süre önce DHA'ya yaptığı açıklamada, AK Parti'nin seçim sonucunu değiştirmek için Suriye'den gelen mültecilere oy kullandıracağını iddia etmişti. Güler, mültecilerin seçim sonucunu değiştirmek üzere mahallelere serpiştirildiğini öne sürerek, "Suriye'den gelen mülteciler, seçim sonucunu değiştirmek üzere mahallelere serpiştirildi. burada olmadıkları halde bilgisayar marifetiyle buraya geldiler, seçimde oy kullanacaklar. bu tür küçük operasyonlarla sonucu değiştirecekler" demişti.
DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...