İngiltere'nin en zengin adamı ülkesini terk etti, işte nedeni

/ Kaynak: DHA
İngiltere'nin en zengin adamı ülkesini terk etti, işte nedeni

DÜNYA Haberleri  / DHA

İngiltere'nin en zenginlerinden Virgin Atlantic Havayolları'nın sahibi Sir Richard Branson, fazla vergi ödememek için İngiltere'yi terk etti.

Sunday Times'ın bugünkü manşet haberine göre İngiltere'yi terketme kararı alan Ada'nın en başarılı girişimcilerinden olan Sir Richard Branson, 20 yıldan fazla yaşadığı Oxford'daki gayrimenkullarını iki yetişkin çocuğuna sattı. Virgin İmparatorluğu'ndan dünyada kazandığı paranın vergisinden milyonlarca sterlin karlı çıkacak Sir Richard Branson'un bu kararı yüzünden İngiltere'de sınırlı günler kalabileceği kaydedildi. İşinin tanıtımını yapmak için İngiltere bayrağı giyerek poz veren İngiliz işadamı, bu kararıyla tanıttığı vizyona ters düşmüş oldu. Tapu kayıtlarına göre Richard Branson , Oxford'daki mülkünü 4-5 yıl önce 1.34 milyon sterlin gibi düşük bir rakama çocukları Sam ve Holly'e sattı. İngiltere dışındaki gelirlerden çocukların vergi ödemekle mükellef olmadıkları, İngiltere'deki gelirlerinden Richard Branson'un dışarda yaşamasına rağmen vergi ödeyeceği anlaşıldı. Richard Branson'un bir sözcüsü "İngiltere'de 40 yıl yaşadıktan sonra, 60'larına gelen Richard Branson, adası Necker'de yaşamayı tercih etti" dedi.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...