Akdeniz mülteci mezarlığına döndü

Akdeniz mülteci mezarlığına döndü

DÜNYA Haberleri

359 kişinin öldüğü faciadan sonra 250 mülteciyi taşıyan bir tekne daha battı. AB'ye acil harekete geçme çağrıları yapılıyor.

Afrikalı mültecilerin, Avrupa'ya kaçışta en çok tercih ettiği yollardan olan Malta ile İtalya'nın Lampedusa Adası'nın bulunduğu Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölge, bir hafta arayla ikinci tekne kazasına sahne oldu. Geçen perşembe 359 mültecinin öldüğü kazadan sonra önceki gün de 250 mülteciyi taşıyan tekne battı. İtalya ve Malta Deniz Kuvvetlerinin ortak operasyonuyla 206 kişi kurtarıldı, 34 mültecinin denizden cesedi çıkartıldı. Teknenin bir Malta askeri keşif uçağı tarafından tespit edilmesi bölgeye kurtarma gemilerinin hızlı ulaşmasını sağladı. Kurtarılanlar arasındaki çok sayıda çocuk helikopterle Lampedusa'ya taşındı. Malta Başbakanı Joseph Muscat, Akdeniz'in mezarlığa döndüğünü ifade ederek, AB'ye "Faydasız sözlerle daha fazla zaman kaybedilmemeli" diye seslendi. İtalya'da, Başbakan Enrico Letta da, "Yaşanan dramatik olay durumun aciliyetini onaylıyor" değerlendirmesi yaptı. AB İçişleri Komiseri Cecilia Malmstorm de "Akdeniz'deki bu yeni trajedi, bize Frontex'in (AB Sınır güvenliği için işbirliği ajansı) güvenlik için acil bir şekilde büyük bir operasyon başlatması gerektiğini gösteriyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...