Elektrik akımına kapılıp telef olan hayvanların satıcısına müjde

/ Kaynak: İHA
Elektrik akımına kapılıp telef olan hayvanların satıcısına müjde

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul Başakşehir'de elektrik akımına kapılarak telef olan hayvanların sahiplerinin mağduriyetleri giderilecek.

Başakşehir Belediyesi'ne ait 1. Etap'taki kurban satış ve kesim alanında iddiaya göre elektrik panolarının su alması nedeniyle çadırlardaki 30'a yakın büyükbaş hayvanın elektrik akımına kapılarak telef olması sonucu Başakşehir Belediyesi konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Kartoğlu, olayla ilgili teknik çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Dün akşam saatlerinde bir kaza oluşmuş. Şu anda teknik manada rapor çıkartamadık. Arkadaşlar uğraşıyorlar. Tam tespiti yapılamadı. Bununla ilgili 11 tane hayvan kesildi. 17 tane hayvan telef oldu. Telef olan hayvanlarımız sağlıklı şartlarda gömdük. Biz belediye olarak akşam yapılan çalışmalarla, hem de arkadaşlarla ilgili mağduriyetler neyse yardımcı olacağız. Kurbanların zincirle bağlı olmasından dolayı elektrik akımına uğradığı söyleniyor. Şuanda biz bir kaçak tespit edemedik ama teknik çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.Kurban satıcılarının mağduriyetlerinin belediye tarafından giderileceğini belirten Başkan Yardımcısı, "O hayvanlar sağlık kontrolünden geçerek mezbahaya gönderildi. Satılacak ve hayvan sahiplerine de ücretleri ödenecek. Diğer hayvanlarla ilgili tespit çalışması yapılıp, mağduriyetle ilgili belediyeye düşen neyse yardımcı olacağız" dedi.
TELEF OLAN HAYVANLARIN SAHİPLERİNE YENİ KURBANLAR VERİLDİ
Telef olan hayvanlarının mal sahiplerine paralarını iade ettiğini belirten kurban satıcısı Metin Taşdemir, "4 tane hayvanı kestik. Kesilen hayvanları belediyeye teslim ettik. 4'ü de satılmıştı. Mal sahiplerini çağırdık. 2 kişiye yerine mal verdik. 2 kişi de kabul etmedi, paralarını verdik. İnanmadılar, hayvanları ucuz satmışsınız diye geri alıyorsunuz dediler. Geldiler, baktılar, inandılar. Bu şekilde onların da mağduriyetleri giderildi" diye konuştu.
17 tane hayvanı telef olan Selim Alkaya, "Bizde de 17 tane hayvan telef oldu. 4 tanesini de son anda kesebildik. Kestiklerimizi de belediyeye teslim ettik. Akşam tutanaklar tutuldu. Belediye mağduriyetimizin de giderileceğine dair sözünü verdiler. Satılan hayvanlarımızın da sahiplerini çağırdık. İade yapılması gerekenlerin parasını iade ettik. Şu anda herhangi bir sıkıntımız yok" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...