Yardım gemisini Türk fırkateynleri koruyacak

/ Kaynak: İHA
Yardım gemisini Türk fırkateynleri koruyacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı, Somali'ye insani yardım götürecek gemiye Aden Körfezi'nde görev yapan TCG Göksu Fırkateyni'nin refakat edeceğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Somali'ye yönelik yürütülen insani yardım faaliyetleri kapsamında, Tanzanya bayraklı M/V Star Prince isimli geminin, 5 bin ton un, 5 bin ton şeker ve 250 ton muhtelif malzeme yükü ile 12 Ekim 2013 tarihinde saat 18.10'da Mersin'den Mogadişu/Somali'ye intikale başladığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:
"Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetim Başkanlığı'nın yazılı talebine istinaden, söz konusu gemiye, deniz haydutluğu tehdidinin bulunduğu bölgelerde bir Türk askeri gemisi refakat edecektir. Bu kapsamda, halen Aden Körfezi/Aden açıklarında deniz haydutluğuna mücadele kapsamında görev yapmakta olan TCG Göksu fırkateyni refakat edecektir. TCG Göksu, 17 Ekim 2013 tarihinde söz konusu gemi ile Cidde/Suudi Arabistan açıklarında buluşacak ve refakat görevine başlayacaktır." nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...