Birleşmiş Milletler UNAMID'e düzenlenen saldırıyı kınadı

/ Kaynak: AA
Birleşmiş Milletler UNAMID'e düzenlenen saldırıyı kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), BM-Afrika Birliği Ortak Barış Gücü'ne (UNAMID) yapılan saldırıyı en sert şekilde kınadı.

Bugün toplanan BMGK, 11 Ekim'de Kuzey Darfur'da, UNAMID konvoyuna düzenlenen saldırıda 1 Zambiyalı gözlemcinin öldüğü, 13 Ekim'de de, Batı Darfür'da El-Geneina yakınlarında 3 Senagalli barış gücü askerinin öldürülüp, 1'inin yaralandığı olayları en sert şekilde kınayan bir kararı kabul etti. nbsp;Saldırıda ölen askeri gözlemci ve barış gücü askerlerinin aileleri ile Senegal ve Zambiya devletine başsağlığı dileğinde bulunan BMGK üyeleri, Sudan yönetiminden olayları en hızlı bir şekilde araştırıp, sorumluların adalet önüne çıkarılmasını istedi. Güvenlik Konseyi üyeleri ayrıca UNAMID misyonuna tam desteklerini yineleyerek, Darfur'daki tüm taraflara, misyonla işbirliği yapmaları çağrısında bulundu. Bu arada, BM, Kurban Bayramı nedeniyle yarın kapalı olacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...