Rusya, 'Batılı ülkeler sözlerinde durmadı'

/ Kaynak: CHA
Rusya, 'Batılı ülkeler sözlerinde durmadı'

DÜNYA Haberleri  / CHA

Sergey Lavrov, Batılı ülkelerin Cenevre-2'ye katılım için muhalefet gruplar üzerinde yeterli baskı uygulamayarak sözlerinde durmadığını açıkladı.

nbsp;Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre-2'ye katılım için Suriye lideri Beşşar Esad'ı ikna ettiklerini, ancak Batılı ülkelerin zirveye katılım için muhalefet gruplar üzerinde yeterli baskı uygulamayarak sözlerinde durmadığını açıkladı. İstanbul merkezli Suriye Ulusal Konsey'i (SUK) lideri George Sabra, Cenevre'ye katılımın anlamsız olduğu, uluslararası toplumun Suriye'de yaşananlar konusunda çok yetersiz kaldığı eleştirisi getirmişti. Sabra'nın açıklamalarını değerlendiren Lavrov, Batılı ülkelerin özellikle de ABD'nin muhalefeti ikna konusunda başarısız olduğunu söyledi. Krize çözüm bulunabilmesi için tarafların müzakere masasına oturtulmaya zorlanması gerektiğini savunan Lavrov, "Ortaklarımız, özellikle de Amerikalılar herkesi Ulusal Koalisyon çatısı altında konferansa getirecekleri taahhüdünde bulundu." dedi. Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin birkaç gün önce ABD'nin enerjik çabalarının devam ettiğini, sonuç almayı ümit ettiklerini ifade ettiğini aktardı. Konferans için kesin tarihin belirlenmesi gerektiğini savunan Lavrov, gecikmenin terörist grupların işine yarayacağı uyarısında bulundu. Suriye'nin kimyasal silahlardan temizlenmesi konusunda mutabakat sağlayan Rusya ve ABD Kasım ortasında Cenevre-2'nin toplanabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Rusya'ya göre tarihin bir kez daha ertelenme ihtimali yüksek.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...