Kosova'da bayram sevinci

/ Kaynak: İHA
Kosova'da bayram sevinci

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kosova'da Kurban Bayramı bu yıl da coşkuyla kutlanıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın eden Müslümanlar, bayram namazını kıldı

Kurban Bayramı vesilesiyle yapılan merkezi kutlamanın adresi yine Kosova'nın başkenti Priştine'de Osmanlı'dan kalan Fatih Sultan Mehmed Camii oldu. 2009 yılında restore edilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Fatih Camii'ne gelen yüzlerce Müslüman, camiyle birlikte avlusunu da tıklım tıklım doldurdu. Bayrama kavuşmanın huzurunu yaşayan müminler huşu içinde vaazı dinledi. Vaazlarda Müslümanlığa yakışan barış, huzur ve hoşgörünün hüküm sürmesi gereği dile getirildi. Namaz vakti geldiğinde ise yüzlerce vatandaş yine huşu içerisinde namaza durdu. Kılınan namazın ardından cemaat hep bir ağızdan tekbirler getirdi ve bayram mesajını dinledi. Bayram mesajında insanlar arasında beraberlik, yardımlaşma ile dayanışmanın pekiştirilmesi gereğine vurgu yapan Kosova İslam Cemaati Başkanı Naim Tërnava, "Barış ve huzurun simgesi olan bayramda zenginliğinizi, sizlerden yardım bekleyen, yardımı ihtiyaç duyan insanlarla paylaşın" çağrısında bulundu. Dualarla son bulan namazın ardından aralarında bayramlaşan Kosovalılar, Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını diledi. Bayramın, saygı, sevgi ve merhametin simgesi olduğunu kaydeden Fadil Ribari, tüm Müslümanların bayramını kutlarken, Gëzim Kazazi Kurban Bayramı'nın herkese sağlık ve mutluluk getirmesini diledi. Fadil Sahiti de Müslüman alemi için ayrı bir önem taşıyan bayramın, insanlığa hayırlı olmasını temenni etti.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...