ABD'de bayram namazında camiler doldu taştı

/ Kaynak: AA
ABD'de bayram namazında camiler doldu taştı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de Kurban Bayramı sevinçle kutlanırken, camiler bayram namazı dolayısıyla dolup taştı.

Başkent Washington'da yaşayan Müslümanlar, camilerin yetersiz gelmesi nedeniyle bayram namazı için Alexandria bölgesindeki Türk Amerikan Dostluk Derneği (ATFA) tarafından kiralanan Dünya Banquet Hall'u sabahın erken saatlerinde doldurdu. Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Müslümanlar, bayram namazını tekbirler ve dualarla kıldı. Namazın ardından birbiriyle bayramlaşan Müslümanlar, daha sonra birlikte kahvaltı yaptı. Bir süredir yaşadığı Amerika'da yemek sektöründe çalışan Ferdi Cevheroğlu, AA muhabirine bayram namazını eda edebildikleri için mutlu olduğunu söyledi. Türkiye'deki bayram atmosferini burada yakalayamadıklarını belirten Cevheroğlu, "O bayramları burada yaşayamıyoruz, yine de namaz kılacak yer bulduğumuz için çok mutluyuz. Burada bayram, namazı kılınca bitiyor. Gurbette olmanın zorluklarını yaşıyoruz" dedi. Öğrenci olarak ABD'de bulunan Burak Şahiner ise sadece bayram namazını kıldıklarında bayramı hissedebildilerini dile getirdi. Şahiner, "Namaz bitti, şimdi herkes kendi okuluna, işine devam edecek. Dolayısıyla bayramın coşkusunu sadece burada namaz kılarak yaşayabilmiş oluyoruz" diye konuştu.


New York ve New Jersey'de bayram namazı birkaç kez kılınıyor
New York ve New Jersey'de Türk nüfusunun yoğunluğundan dolayı bayram namazlarının ikinci veya üçüncü defa kılınması adet haline geldi. Türk nüfusunun giderek arttığı ABD'nin doğu eyaletlerinde, yeterli hacme sahip olmayan camilerde bayram namazlarında izdiham oluşurken, bayram sabahı hafta içine denk gelmesine rağmen New York Türk toplumuna ait en büyük ibadethane olma özelliğine sahip Eyüp Sultan Camisi'nde de cemaat camiye sığmadı. Eyüp Sultan Camisi Dernek Başkanı Kenan Taşkent, "Bin kişilik kapasitesi olan camide 2 bin kişi namaz kıldık. Caminin koridorları ve bahçesi dahil yer kalmadı. Yine de ikinci defa namaz kılındı" dedi. Taşkent, Özbekler başta olmak üzere Orta Asya Türki Cumhuriyetleri vatandaşlarının da bayram günlerinde Türk camilerini tercih etmesinden dolayı cemaatlerine yetmediğini ifade etti. New Jersey eyaletindeki Bergen Camisi ve Kültür Merkezi ile Türklerin yoğun yaşadığı Paterson şehrindeki Ulu Cami, bayramda en yoğun toplanma merkezleri oldu. New York Başkonsolosu Levent Bilgen'in de hazır bulunduğu Bergen Camisi'nde de hafta içi olmasına rağmen, geç gelen cemaat yer bulamadı. Bayram namazının ardından kahvaltıda kavurma ikram edilen camide, Müslümanlar uzun süre bayramlaştı. Hafta içi olması dolayısıyla çocukların ve ailelerin katılımı az olurken, Bergen Kültür Merkezi yöneticileri pazar günü çocuklar için ayrıca bir bayram eğlencesi düzenleneceğini duyurdu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...