İran ile yeni görüşmeler başlıyor

İran ile yeni görüşmeler başlıyor

DÜNYA Haberleri

Nükleer Dosyalar konusunda çözüm aramak amacıyla 5 BM daimi üyesi ve Almanya'nın yer aldığı G6 uluslararası arabulucuları İran ile görüşmelere başlıyor.

Görüşmelere AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası sözcüsü Catherine Ashton, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve ayrıca G6 ülke dışişleri bakanları katılacaklar. Görüşmelerde Rusya'yı Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Amerikan heyetini ise ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Siyasi İşler Sorumlusu Wendy Sherman temsil edecek. Daha önceki görüşmeler bu yılın nisan ayında Almatı'da gerçekleşmişti. Geçen aylarda İran'ın cumhurbaşkanlığı idaresi ve bakanlar kabinesi değişirken, Tahran'dan Nükleer Dosya konusunda uluslararası toplumla diyalog gerçekleştirilmesine yönelik daha çok olumlu sinyaller gelmeye başladı. İnterfaks Ajansı gözlemcilere göre İran Cumhurbaşkanı Hasan Rouhani'nin İran'ın nükleer sorunda uzlaşmaya hazır olduğu şeklinde ılımlı bir lider izlenimi verdiğine dikkat çekiyor.(rusyanınsesi)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...