Arda'nın takım arkadaşı paylaşılamıyor

Arda'nın takım arkadaşı paylaşılamıyor

SPOR Haberleri

Çift vatandaşlığı bulunan Arda'nın takım arkadaşı Atletico Madridli futbolcu Diego Costa'nın hangi milli takımda yer alacağını FIFA karar verecek.

Çift vatandaşlığı bulunan Arda'nın takım arkadaşıAtletico Madridli futbolcu Diego Costa, Brezilya Teknik Direktörü Felipe Luiz Scolari'nin 2014 Dünya Kupası için hazırladığı 45 kişilik geçici aday kadroda yer aldı. Ancak Costa'nın hangi milli takımda yer alacağını FIFA karar verecek.

Brezilya ve İspanya vatandaşlıkları bulunan ve hangi milli takımda oynayacağına, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) karar vereceği Costa'nın ismi, gelecek ayki hazırlık maçının aday kadrosunda bulunuyor. Aynı dönemde İspanya Milli Takımı'na da çağrılması beklenen Brezilya doğumlu başarılı forvetin durumu, belirsizliğini koruyor.

Diego Costa'yı milli takıma çağırdığını söylemediğini dile getiren Scolari ise Costa'nın isminin sadece ilgilendiği 45 kişilik aday kadroda bulunduğunu vurguladı.

İspanya Futbol Federasyonu'nun (RFEF), Brezilya Futbol Konfederasyonu'ndan (CBF) Costa'nın herhangi bir resmi maça çağrılmadığını beyan eden bir mektup aldığı belirtilirken, FIFA'dan İspanya lehine bir karar çıkması halinde Brezilya'nın bu karara itiraz edebileceği ve iki ülke arasındaki sürecin 2014 Dünya Kupası'nı da aşabileceği kaydedildi.


Tercih etme şansı olursa İspanya'yı seçeceği düşünülen Costa'yı, FIFA kurallarına göre Brezilya'nın olduğu kadar İspanya'nın da milli takıma çağırma hakkı bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...