BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Vakfıkebir ekmeği gözde

Vakfıkebir ekmeği gözde

Ekmek, bizim yemek kültürümüzün ayrılmaz yiyeceği. “Ekmek aslanın ağzında”, “Ekmek parası”, “Peynir-ekmek gibi satılmak”, “Ekmeğini taştan çıkarır” gibi daha bir çok atasözlerimize de konu olan ekmekte yeni bir ekol doğuyor.



Ekmek, bizim yemek kültürümüzün ayrılmaz yiyeceği. “Ekmek aslanın ağzında”, “Ekmek parası”, “Peynir-ekmek gibi satılmak”, “Ekmeğini taştan çıkarır” gibi daha bir çok atasözlerimize de konu olan ekmekte yeni bir ekol doğuyor. Vakfıkebir ekmeği, Karadeniz’den sonra Türkiye’nin öteki bölgelerinde de büyük rağbet görmeye başladı. Çünkü, Vakfıkebir ekmeği, hem ucuz, hem daha kaliteli. En küçüğü 2, en büyüğü 5 kilo olan Vakfıkebir ekmeğinin ünü her geçen gün daha artıyor. Kilosu 325 bin liradan satılan ekmeğe olan talebin hızla artması fırıncıları yeni şubeler açmaya itiyor. Birçok il ve ilçede Vakfıkebir ekmeği satan fırınlar mantar gibi çoğalıyor.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 109330
    % -0.31
  • 3.867
    % -0.62
  • 4.5554
    % -0.6
  • 5.158
    % -1.19
  • 156.209
    % -0.25
 
 
 
 
 
KAPAT