Başbakan üçüncü Aksa intifadası için çağrı yaptı

Başbakan üçüncü Aksa intifadası için çağrı yaptı

DÜNYA Haberleri

İsmail Haniye, 'Tanca'dan ( Fas) Cakarta'ya (Endonezya) kadar İslam ümmetini, üçüncü Aksa intifadasına hazır olmaya çağırıyoruz' dedi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye, "Tanca'dan ( Fas) Cakarta'ya (Endonezya) kadar İslam ümmetini, üçüncü Aksa intifadasına hazır olmaya çağırıyoruz" dedi. İsrail ile Hamas arasındaki esir takasının ikinci yıl dönümünde Gazze'de basın toplantısı düzenleyen Haniye, İsrail'in, Filistin tarafındaki iç bölünmeden yararlanarak Kudüs'ün Yahudileştirilmesi ve işgal altındaki topraklarda yerleşim faaliyetlerine hız verdiğini söyledi. nbsp;Haniye, Mısır yönetimine, Refah Sınır Kapısı'nı sürekli olarak açma çağrısını da yineledi. Gazze'deki Filistinliler için "alternatif vatan" senaryoları konusunda da açıklamalarda bulunan Haniye, "Ürdün, Suriye, Lübnan ya da Sina, Filistin toprağına alternatif olmayacaktır ve bu yöndeki bütün projelere karşıyız" ifadesini kullandı. Hamas ile Fetih arasında uzlaşma görüşmelerinden de söz eden Haniye, "Uzlaşma, Filistin ulusal çıkarlarının da bir gereğidir" diye konuştu.

TAKASIN YILDÖNÜMÜ

Haniye, İsrail ile Hamas arasındaki esir takasının ikinci yıl dönümünde Gazze'de basın toplantısı düzenledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...