Lübnan Cumhurbaşkanı'ndan Abdullah Gül'e teşekkür

Lübnan Cumhurbaşkanı'ndan Abdullah Gül'e teşekkür

GÜNDEM Haberleri

Lübnan, Suriye ve Türkiye üçgenindeki üçlü takasın başarıyla sonuçlanmasının ardından Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti.

Suriyeli kadın tutuklular, Suriye'de kaçırılanLübnanlı hacılar ve Lübnan'da kaçırılan Türk pilotları kapsayan üçlü takas dün başarıyla sonuçlanmış, Türk pilotlar ve Lübnanlı hacılar yurtlarına dönmüş; Suriyeli kadın tutuklular da serbest bırakılmıştı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman da bölge ülkelerini arayarak gösterdikleri çaba için teşekkürlerini iletti. Süleyman'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de arayan Lübnan Cumhurbaşkanı, Türk pilotların güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini kutladı ve Lübnanlı hacıların kurtulması için Türkiye'nin gösterdiği çabadan ötürü teşekkür etti.

İÇ SAVAŞI ANIMSATTI

Süleyman ayrıca, "Her biri anlaşmanın şartlarını yerine getirmek için işbirliğini esirgemeyen Türkiye, Katar, Suriye ve Filistin makamlarıyla iletişime geçtiği için General Abbas İbrahim'e özel teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Lübnan, ulusal ve etik değerleri gereği her bir vatandaşının kaçırılmasından veya haksız gözaltı hedefi olmasından endişe duyar. Kaçırılan hacıların bırakılmasını isterken, hepimizin hafızalarında iç savaş yıllarında kaybolanların anıları canlandı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...