'Öcalan süreçten memnun'

'Öcalan süreçten memnun'

GÜNDEM Haberleri

Mehmet Öcalan, kardeşi Abdullah Öcalan ile görüşmek için gittiği İmralı Adası'ndan döndü.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan 'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmek için gittiği İmralı Adası 'ndan Gemlik ilçesine döndü. Öcalan, adadan dönmesinin ardından bir gazetecinin, ''Görüşme nasıl geçti '' sorusuna, ''Bir hafta önce vekiller geldi. Kendisi de süreç ile ilgili şunları söyledi: Bir senelik süreç 15 Ekim'de bitmiştir. Bunu diyebilirim. Zaten biz aile görüşü yaptık. En iyisi süreci götürenlere sorarsanız daha faydalı olabilir. Ama birinci aşama bitmiştir. İkinci aşamayı da bilemiyorum" dedi. Başka bir gazetecinin "Abdullah Öcalan süreçle ilgili neler söylüyor. Memnun mu?" sorusuna kardeş Öcalan, şöyle cevap verdi:

"Şu şekilde memnun. Bir senedir ne asker ne de dağdaki gerilla ölmedi. Ölmediği için bu bir senelik süreçten memnundur. Sürecin nasıl gideceğini bilemiyoruz. Onu en iyisi süreci götürenlerden sorarsanız daha uygundur hem de ahlaklıdır."

Öcalan, daha sonra adadaki hükümlülerden Cumali Karslı'nın kardeşi Hanefi Karslı ile ilçeden ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...