Avrupalılar şimdi de açlık grevine başladı

/ Kaynak: AA
Avrupalılar şimdi de açlık grevine başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya'da hükümetin ekonomik kriz sebebiyle yaptığı kesintileri ve yolsuzlukları protesto eden gençler, Madrid'de açlık grevine başladı.

Son günlerde kemer sıkma politikalarına karşı başlatılan sokak eylemleriyle dikkatleri çeken Güney Avrupa'da, yeni protestolar baş gösterdi. İspanya'da, özellikle Avrupa kıtasında çok alışılmamış bir eyleme, açlık grevine başlandı. Ekonomik kriz sebebiyle uygulanan maaş düşüşleri, vergi artışları ve yolsuzluğa karşı tepkilerini göstermek isteyen bir grup İspanyol genç, açlık grevi yapıyor. İspanya'da birçok gösteriye evsahipliği yapan başkent Madrid'deki Sol Meydanı'nı kendilerine mekan olarak seçen 25 yaşlarındaki gençler, ellerindeki ''hükümet istifa'' yazılı pankartla seslerini duyurmaya çalışıyor. 11 gün önce açlık grevini başlatan ilk isim olan Bilbaolu Jorge Arzuaga, ''Bunca yolsuzluk varken, bunların üzerine gidilmezken, her geçen gün artan işsizlik, hacizler, sağlık ve eğitim alanındaki kesintiler ile yoksulluktaki hızlı artış, bizi artık dayanılmaz bir noktaya getirdi. Bunlar olurken bizim amacımız aptal olmadığımızı ispat etmek. Bu veya başka şekilde eylemlerimiz devam edecek'' diye konuştu.
"Hükümetin yolsuzluklarla mücadele edeceğine, krizin faturasını halka kesmesinden bıktık'' diyen Jorge; İspanyol hükümetini ''halka kulak vermemek, görmezlikten gelmekle'' suçladı. 3 gündür açlık grevinde olan Juanma da ''Artık ülkemizde yaşananlara dayanamıyoruz. Bu düzen bu şekilde gitmez'' dedi. Turistlerin de ilgisini çeken İspanyol gençler, ''15M'' veya ''Hemen gerçek demokrasi'' gibi ekonomik krizde oluşan hiçbir örgüt veya derneğe bağlı olmadıklarını belirtiyor. Gençlere, polis şimdilik müdahale etmezken, Madrid'deki sağlık ekibi Samur da her gün gençleri kontrolden geçiriyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...