Minik kız Maria, Roman ailenin elinden alındı

Minik kız Maria, Roman ailenin elinden alındı

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'daki Maria vakasının bir benzeri de İrlanda'da yaşandı. Sarışın bir kız çocuğu, kaçırılmış olabileceği ihitmaliyle Roman ailenin elinden alındı

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan'da Romanların kaldığı bir kampta minik bir kız çocuğunun, yanında yaşayan ailenin çocuğu olmadığı ortaya çıkmıştı. Şimdi de benzer bir olay İrlanda'da yaşandı. İrlanda polisi, Dublin'in güneyinde Romanların yaşadığı bölgeden gelen bir ihbarı değerlendirdi. İhbarda, yedi yaşındaki sarışın ve mavi gözlü bir kız çocuğunun, yanında yaşadığı ailenin diğer çocuklarına hiç benzemediği belirtiliyordu. Bunun üzerine Romanların yaşadığı bölgeye bir ziyaret düzenleyen polisler, ebeveynlerin, söz konusu minik kızın kendi çocukları olduğunu kanıtlayacak bir şey sunamamaları üzerine çocuğu aileden ayırdı. Minik kızın ailesinin kim olduğunun belirlenmesi için DNA testi yapılması bekleniyor. Çocuğun kendilerinin olduğunu savunan Roman çift ise, minik kızın Nisan 2006'da Coombe isimli hastanede doğduğunu söyledi. Ancak hastane kayıtların çocuğun belirtilen tarihte doğduğuna dair hiçbir belge bulunamadı. Çocukla ilgili doğum belgesi ve pasaportun da sahte olduğu düşünülüyor. Ancak olayla ilgili bu aşamada herhangi bir gözaltı veya tutuklama gerçekleşmedi.
nbsp; nbsp;

Minik kız Maria, Roman ailenin elinden alındı

nbsp;Minik kız Maria, Roman ailenin elinden alındı


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...