Pakistan'dan Birleşmiş Milletler'e çağrı

/ Kaynak: AA
Pakistan'dan Birleşmiş Milletler'e çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daha adil ve demokratik olması gerektiği bildirildi.

"Suudi kararı ve BM reformu konusunda Pakistan'ın konumu" başlıklı açıklamada, geçen günlerde Suudi Arabistan'ın, seçilmesine rağmen BMGK geçici üyeliğini reddetmesine atıfta bulunuldu. Pakistan'ın, Suudi Arabistan ile dost ve kardeş ilişkiler içinde olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Pakistan, 2014-2015 geçici üyeliğine seçildikten sonra Suudi Arabistan'ın Güvenlik Konseyi'ne katılmak yerine kendi kararını vermesine yol açan zorunlulukları anlamaktadır. Pakistan, Suriye ve Filistin meseleleri de dahil olmak üzere tüm meselelerde Suudi Arabistan ile paralel düşüncelere sahiptir. Pakistan, BM Güvenlik Konseyi'nde etkili ve uygunlanabilir reformların gerçekleşmesini savunmaktadır. Konsey, daha adil ve daha demokratik olmalıdır. Pakistan Hükümeti, Suudi Arabistan Krallığı'nın uluslararası barış ve güvenliğin korunmasına yönelik oynadığı rolün devam edeceğine emindir."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...