Arap kadın sürücüler direniyor

Arap kadın sürücüler direniyor

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan'da kadınlar yasağa rağmen dün direksiyon başına geçti. Ülkede yaklaşık 60 kadın, protesto için araba kullandı.

Dünyada kadınların direksiyon başına geçmesinin yasak olduğu tek ülke olan Suudi Arabistan'da dün kadınların eylemi vardı. Ülkede yaklaşık 60 kadın, protesto için araba kullandı. Kadınların da araba kullanmalarına izin verilmesini isteyen eylemciler, direksiyon başında çektirdikleri fotoğrafları ve videoları internette paylaştı. Aktivistlerden Bareah Albuzeedy, "Sonuna kadar direneceğiz. Hakkımızı alacağız" dedi. Araç kullanan kadınları gören bazı erkekler de eylemcilere destek vererek zafer işareti yaptı. Kampanyanın destekçilerinden Profesör Aziza Youssef, "13 video ve cep telefonundan da 50 mesaj aldık" dedi. Böylece Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanması için bugüne kadar yapılan en büyük eylem gerçekleştirilmiş oldu. 1990 yılında yapılan eyleme 50, Haziran 2011'deki eyleme ise 40 kadın katılmıştı. 2011'deki eylem sırasında fotoğrafını internette yayınlayan bir kadına 10 kırbaç cezası verilmişti. Ancak tepkiler gelmesi üzerine Kral, kırbaç cezasını iptal etmişti. Bugünkü eylemde hiçbir kadının tutuklandığına veya para cezası verildiğine dair bir haber gelmedi. nbsp;İçişleri Bakanlığı sözcüsü General Mansur el Turki ise dünkü eylem öncesi yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan'da kadınların araba sürmesinin yasaklandığı bilinen bir şey ve bu yasağa karşı gelenler, protesto edenler için yasalar uygulamaya koyulacaktır" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...