Japonya Başbakanı'ndan Türkiye ziyareti öncesi kritik mesaj

Japonya Başbakanı'ndan Türkiye ziyareti öncesi kritik mesaj

DÜNYA Haberleri

Bu yıl ikinci kez Türkiye'ye gelecek olan ve Marmaray'ın açılışına katılacak olan Japonya Başbakanı Abe, 'Japonya için Türkiye çok önemli bir ülke" dedi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Marmaray'ın açılış törenine katılmak için Türkiye'ye geliyor. Japonya Başbakanı Abe, yola çıkmadan önce havaalanında yaptığı açıklamada Türkiye'yle ilişkilere verdikleri öneme dikkat çekti. Abe, "Stratejik açıdan Japonya için Türkiye çok önemli bir ülke. Türkiye ve Japonya arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeyi ve güçlendirmeyi istiyorum" dedi. Mamaray projesi için Japonya'nın büyük destek verdiğini kaydeden Japonya Başbakanı Shinzo Abe, İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte açılış törenine katılacak.

Ziyaret sırasında Sinop Nükleer Santrali'nde ev sahibi ülke anlaşmasının da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir törenle imzalanması planlanıyor.

Anlaşmanın imzalanmasıyla nükleer santralin inşa sürecinin hızlanacağı belirtiliyor. Sinop Nükleer Santrali, Japon-Fransız konsorsiyumu tarafından inşa edilecek.

Toplam yatırım tutarı 22 milyar dolar olacak projenin ilk ünitesinin 2023, son ünitesinin ise 2028 yılında üretime geçmesi planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...