Marmaray için 181 yeni hat 1419 otobüs

Marmaray için 181 yeni hat 1419 otobüs

GÜNDEM Haberleri

Marmaray'ı kullanacak yolcular için 181 yeni hat ve bin 419 otobüs hizmete girecek.

İETT, Marmaray yolcuları için 5 yeni güzergah ve 181 hat oluşturdu. Yenikapı'dan Aksaray ve Halkalı'ya, Kazlıçeşme'den Zeytinburnu, Cevizlibağ ve Yenibosna'ya otobüsler gidecek. Marmaray güzergahı nedeniyle bazı hatlar kapatılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada "181 hatla Marmaray'ı entegre ederken bin 419 otobüs ve 8 bin 727 seferlerde biz bu hattın aktif işletilmesi için büyükşehir belediyesi olarak hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Tüm bu faaliyetleri yaparken biz 5 yeni güzergah oluşturduk. Yeni güzergahlar; Yenikapı-Aksaray, Halkalı-Yenikapı, Zeytinburnu-Kazlıçeşme, Cevizlibağ-Kazlıçeşme ve Yenibosna-Kazlıçeşme olacak" denildi.

Marmaray'ın Yenikapı istasyonunda inen ortalama 300 bin yolcunun yeni otobüs hatlarını kullanması bekleniyor.

Aksaray metrosuna ve İDO'ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ring otobüsleriyle ulaşım sağlanacak.

Yolcu sayısına bağlı olarak otobüs sayısı da arttırılacak.

Konuyla ilgili, "İETT Marmaray için 5 yeni güzergah oluşturdu, ancak kaldırılan hatlar da var. Kazlıçeşme-Sirkeci arası banliyö tren hattı tamamen kaldırılacak. Onun yerine 2019'da açılması planlanan Yenikapı-İncirli hattı kullanılacak.

Kazlıçeşme'den Yenikapı ve Sirkeci'ye kadar olan banliyö tren hattının kapatılacağını biliyoruz. Bu hatlarda yüzeyde istasyonumuz yok. Ancak bizim İBB'nin Yenikapı'dan İncirli'ye giden bir hattımız var istikbalde, onun Cerrahpaşa'nın orada bir istasyonu olacak" denildi.

Yeni düzenlemeyle Sirkeci-Halkalı banliyö tren hattındaki Kanarya ve Soğuksu istasyonları da kaldırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...