BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın Tadı

Ağzımızın Tadı

Yalancı tavuk göğsü MALZEME: 250 gram katı yağ, bir su bardağı un, dört su bardağı süt, bir su bardağı şeker, bir paket vanilya.



Yalancı tavuk göğsü MALZEME: 250 gram katı yağ, bir su bardağı un, dört su bardağı süt, bir su bardağı şeker, bir paket vanilya. Sos için: 250 gr. katı yağ, iki çorba kaşığı toz şeker, üç çorba kaşığı kakao, iki adet yumurta, hindistan cevizi. HAZIRLANIŞI: Tencereye katıyağ alıp, eritin. Bir su bardağı unu ilave edip iki dakika kavurun. Dört su bardağı süt, bir su bardağı şeker ve vanilyayı ilave edip kaynayana dek karıştırın. Ateşten alıp soğuyana dek on dakika mikserle çırpın. Karışımı iki parmak boşluk kalacak şekilde bir kaba boşaltın. Buzdolabında beklemeye bırakın. Ayrı bir kapta sosu hazırlayın. Katı yağı eritin. İki çorba kaşığı şekeri ve kakaoyu ekleyip karıştırın, daha sonra ateşten alıp ılıtın. İki yumurta ilave edip çok hızlı bir şekilde çırpın. Buzdolabında beklemiş olan tavuk göğsünü çıkarıp sosu üzerine dökün. Hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT