Galatasaray'a olay hakem, olmayan golü vermişti

Galatasaray'a olay hakem, olmayan golü vermişti

SPOR Haberleri

Kopenhag ile Galatasaray arasında oynanacak kritik UEFA Şampiyonlar Ligi maçını İngiliz hakem Atkinson yönetecek

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. haftasında 5 Kasım Salı günü oynanacak Kopenhag-Galatasaray maçını İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson yönetecek. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Parken Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak mücadelede Atkinson'un yardımcılıklarını Peter Kirkup ile Simon Long yapacak. Stuart Burt'un dördüncü hakem olarak görev alacağı mücadelede, Andre Marriner ile Kevin Friend ilave yardımcı hakem olacak.


OLMAYAN GOLÜ VEREN HAKEM
Merdivenleri hızlı çıkan ve kariyer yükseliş grafiği bir hayli dik olan Martin Atkinson, hakemliğe 1998 yılında mahalli liglerde başladı. 2000 yılından mahalli liglerde hakemlik yapmaya başlayan Atkinson, bundan 3 yıl sonra İngiltere'de 6. düzeye denk gelen Konferans ligi maçlarında düdük çalmaya başladı.
Sezon sonunda İngiltere Federasyonu'nun "Ulusal Hakem Listesi"ne girmeyi başaran Atkinson, profesyonel olmasından yalnızca 2 yıl sonra ilk Premier League maçını yönetti. 2006 yılında ise İngiltere Futbol Federasyonu FA Atkinson'ı FIFA kokartlı hakem yaptı.
2008 yılında ilk Şampiyonlar Ligi maçında görev alan Atkinson genel olarak oyuncuları koruyan ve dengeli maç yönetmek isteyen çizgisiyle göze çarpıyor. Ortalama olarak 1 maçta 3.5 sarı kart ve 5 maçta 1 kırmızı kart çıkaran Atkinson'ın bugüne kadar yaptığı en büyük hata 2011/12 sezonu Federasyon Kupası yarı finalinde gerçekleşti.
Chelsea ve Tottenham arasında oynanan maçta, Chelsea'nin çizgiye geçmeyen topunu gol olarak kabul etmiş ve Atkinson'ın hatalı verdiği ilk golden sonra karşılaşma 5-1 Chelsea lehine sona ermişti. Genel olarak, İngiliz menajerlerin tepkisini çeken Martin Atkinson hakkında basın üzerinde en çok eleştiriyi Manchester United eski menajeri Sir Alex Ferguson ve Tottenham Hotspur eski menajeri Harry Redknapp getiriyordu.


GALATASARAY'A UĞURLU GELDİ
Hala FIFA Elit Hakemler Kategorisi'nde olmayan Atkinson yönetiminde Türk takımları 3 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.
İşte o maçlar;
MARSİLYA 0-1 FENERBAHÇE
SPARTAK MOSKOVA 2-1 FENERBAHÇE
TRABZONSPOR 1-1 INTERNAZIONALE
TÜRKİYE 1-3 ALMANYA
BENFICA 0-2 GALATASARAY
MTK BUDAPESTE 0-5 FENERBAHÇE
ÇEK CUMHURİYETİ U21 1-1 TÜRKİYE U21
MOLDOVA 1-1 TÜRKİYE

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...